blokarren-spectaculair-bedrijfsuitje-strand

Blokarten

Zo’n 20 jaar geleden haalde Summit Sports het blokarten uit Nieuw-Zeeland om het in Nederland te introduceren. Deze originele activiteit is een echte aanrader als onderdeel van een personeelsuitje. Het is namelijk een erg toegankelijke activiteit, die snel te leren is, geen ervaring vereist en bovendien ongevaarlijk is. Na een korte uitleg van een instructeur kan iedereen in de blokart stappen en de snelheid van de wind ervaren!

Het is de windkracht die die snelheid bepaalt. De blokart gaat dus harder naarmate het harder waait. Denk hierbij aan snelheden die kunnen oplopen tot zo’n 50 tot 60 kilometer per uur! Gelukkig is er op het brede activiteitenstrand in Wijk aan Zee voldoende ruimte voor nieuwe snelheidsrecords.

Blokart Race Edition

Het materiaal dat wij gebruiken voor het blokarten komt van het originele merk Blokart uit Nieuw-Zeeland. Alleen bij gebruik van hun materialen kan men overigens spreken van ‘blokarten’. Als er andere materialen worden gebruikt, zoals veel aanbieders doen, gaat het om strandzeilers of landzeilers, en niet om ‘blokarts’. Over het algemeen zijn deze karts van mindere kwaliteit, comfort en veiligheid. Summit Sports heeft in 2018 de Blokart Race Edition® geïntroduceerd, compleet uitgerust met race cockpit, ultra soft race tyres en snelheidsmeters. Naas een nog spectaculairdere ervaring bieden deze blokarts extra veiligheid en comfort. Om het plaatje compleet te maken hebben wij Blokart Race Overalls voor alle deelnemers.

Blokarten | Arrangementen

De Blokart Race Edition is ons standaard variant van blokarten. Hierbij wisselen twee deelnemers elkaar steeds af. Er zijn echter verschillende vormen waarin wij het blokarten kunnen aanbieden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om allemaal een eigen blokart te boeken bij de Blokart Challenge Gold. Voor meer uitdaging en competitie zijn de Blokart Grand Prix arrangementen juist weer meer geschikt. Deze zorgen voor onderlinge competitie én samenwerking!

Het is ook mogelijk het blokarten te combineren met andere activiteiten. Een erg goede combinatie is bijvoorbeeld blokarten en powerkiten, maar het gaat ook goed samen met een teamsport zoals Bubble Soccer.

Meer informatie blokarten

Benieuwd naar de mogelijkheden om te blokarten met jouw bedrijfsuitje op het strand? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en denken graag met je mee. Bel direct 088-4249007, of vul een aanvraag- of ‘bel mij terug’- formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.