Powerkiten

Vliegeren met powerkites is minder makkelijk dan het klinkt. De dubbele lijnen zorgen er namelijk voor dat het powerkiten een spectaculaire strandactiviteit wordt, voor jong en oud!

NASA Wings

Voor het powerkiten maken wij gebruik van de officiële NASA Wings. Deze vliegers zijn door NASA ontworpen zoals ook de parachutes waarmee de space shuttles worden afgeremd. Dat maakt dat de powerkite veel (tegen) kracht kan leveren. Deze activiteit is dan ook niet voor niets de ultieme gelegenheid om de kracht van de wind te ervaren.

Powerkiten in Wijk aan Zee

Voordat de clinic powerkiten op het strand van Wijk aan Zee van start gaat, wordt er een uitleg gegeven door een van onze instructeurs. Hierbij wordt niet alleen de werking van de kite uitgelegd, maar is er ook aandacht voor alle veiligheidsmaatregelen. Vervolgens ga je samen met een andere deelnemer aan de slag. Zodra je de basistechniek onder de knie hebt, kan je op zoek gaan naar de ‘powerzone’. Dit is het gebied waarin de powerkite de meeste wind vangt, en dus de meeste kracht levert. Het kan dan zelfs voorkomen dat je een stukje over het strand getrokken wordt. Het powerkiten is dan ook niet overal in Nederland toegestaan. Wijk aan Zee is één van de speciale kitezones die zijn geselecteerd langs de Nederlandse kust.

Powerkiten | Arrangementen

Standaard wordt het powerkiten bij ons gecombineerd met een clinic blokarten in onze Blokart Race Edition. Aangezien je bij het kiten de kracht van de wind ervaart en bij het blokaren de snelheid ervan, vormen deze activiteiten samen de ultieme beach experience.

Als een competitief element de voorkeur heeft, is het leuk om het kiten te combineren met een of meerdere teamsporten. Het meer ontspannen en rustige beachgolf is bijvoorbeeld een perfecte activiteit om na het uitdagende powerkiten te ondernemen. Liever nog een sportieve activiteit? Kies dan voor een uurtje lacrosse, of neem een kijkje bij ons overzicht van activiteiten!

Meer informatie powerkiten

Benieuwd naar de mogelijkheden om te gaan powerkiten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en denken graag met je mee. Bel direct 088-4249000, of vul een aanvraag- of ‘bel mij terug’- formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.