Veelgestelde vragen

Algemene vragen

  • Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Vanaf station Beverwijk rijdt een bus naar Wijk aan Zee, die daar ongeveer 10 minuten over doet. Vanaf dan is het nog een klein stukje lopen naar het strand!

  • Bereikbaarheid met de auto

Wijk aan Zee ligt dicht bij de snelweg en is dan ook goed te bereiken met de auto. Daarnaast is er een groot, GRATIS parkeerterrein, waar het hele jaar door voldoende parkeergelegenheid is.

  • Bereikbaarheid met een rolstoel

Wijk aan Zee is heel rolstoelvriendelijk. Tot aan de ingang van ons paviljoen liggen betonnen platen, en zelfs deels op het strand. Kom je blokarten? Ook dat is mogelijk! Neem hiervoor wel even contact met ons op, dan kunnen we je zo goed mogelijk assisteren.

  • Vegetarisch eten en dieetwensen

Voor gasten/groepen met speciale dieetwensen zijn er verschillende mogelijkheden. Als je dit op tijd aangeeft kan de keuken er rekening mee houden!

Vragen over bedrijfsuitje met blokarten

  • Kan het blokarten het hele jaar door?

Het blokarten kan het hele jaar door worden georganiseerd! Op het activiteitenstrand is het zowel in de zomer als de wintermaanden toegestaan om activiteiten te organiseren.

  • Kan het blokarten altijd doorgaan?

Voor het blokarten hebben wij met een aantal factoren te maken:

Getij 

Het blokarten is alleen mogelijk als het eb is. Alleen dan is het strand namelijk hard en breed genoeg voor deze activiteit.

Wind

Voor het blokarten is ook voldoende wind nodig (minimaal windkracht 4). Er kan ook niet te veel wind staan, vanwege het lichte materiaal en met name vanwege de veiligheid van de deelnemers.

Regen/onweer

Bij regen kan er in principe gewoon worden geblokart, mits het niet zo heftig is dat het zand te zacht wordt. Mocht er onweer voorspeld zijn, dan is het blokarten niet mogelijk.

Twee dagen van tevoren kijken wij naar alle weersvoorspellingen. Wij informeren je daar dan per mail over.

  • Kan/mag iedereen blokarten?

In principe kan iedereen blokarten en is er geen ervaring voor nodig. Er is echter een aantal uitzonderingen:

Leeftijd

Het blokarten is toegestaan voor iedereen van 12 jaar en ouder (ongeacht lengte/gewicht/etc.).

Blessures

De blokart wordt eigenlijk alleen bediend met de armen. Hiermee stuur je en trek je het zeil aan. Dit maakt de activiteit ook mogelijk voor mindervaliden. Mensen met een schouder- of armblessure kunnen het beste even contact met ons opnemen om te kijken naar de mogelijkheden.

Zwangerschap

Ondanks dat het blokarten een heel veilige activiteit is, wordt het afgeraden om tijdens een zwangerschap te blokarten.